Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moderaterna är det nyavälfärdspartiet

Annons

Det gamla välfärdspartiet, Socialdemokraterna, går genom Lena Baastad till frän attack mot det nya välfärdspartiet i Örebro, Moderaterna, på NA debatt.

Vi tar det som ett erkännande att den enda kritik socialdemokraterna framför mot vår lokala välfärdspolitik är att vi vill dra ner på den politiska organisationen. I ett läge där vi tvingas välja mellan välfärden och politiken väljer vi välfärden. Det är en prioritering vi är stolta över.

Den kritik som Lena Baastad framför mot moderaterna grundar sig i övrigt helt på att vår riksdagsgrupp röstade nej till Socialdemokraternas statsbudget. Denna budget är fylld av underfinansierade satsningar, ofinansierade investeringar och präglas av den ”allt till alla”-filosofi som försatt Sydeuropa i djup kris. Den vältrar dessutom över kostnader på kommunerna, bara den höjda arbetsavgiften för unga skulle urholka Örebros välfärd med 20 miljoner kronor.

Vi kan konstatera att det gamla välfärdspartiet, socialdemokraterna, under Håkan Juholts ledning blivit Sveriges enda popcornparti. Löften poppar upp överallt för att de låter bra, alldeles oavsett om de är genomförbara eller inte.

Moderaterna i Örebro förstår att välfärden är viktig för örebroarna. Vi vill därför sätta välfärden framför allt annat. Vi satsar på äldrevård, omsorgen om de utsatta och på skolan.

Många föräldrar i Örebro upplever att såväl förskole- som skolklasserna är för stora för att just deras barn ska bli sedda. Det är därför vi satsar 16,4 miljoner på att minska antalet barn per klass i vår budget. Livet ska inte bli en förvaring för att man inte längre kan ta hand om sig själv.

Vi har därför satsat över två miljoner på att göra aktiviteterna på våra äldreboenden bättre. Välfärden måste vara närvarande när andra tittar bort. Vi yrkade därför, tillsammans med Folkpartiet, Miljöpartiet och Vänsterpartiet på att kvinnohuset skulle få de medel de behöver för att hjälpa utsatta kvinnor.

Socialdemokraternas nej till några som helst överenskommelser med Moderaterna i välfärdsfrågor visar att man hellre ägnar sig åt partitaktik än välfärdsbyggande. Vi moderater säger ja till alla överenskommelser som ger örebroarna en bättre förskola, skola och äldreomsorg.

Detta för att Moderaterna inte är ett populistiskt popcornparti utan i stället det nya välfärdspartiet.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons