Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moderaterna vill utveckla Nora

Annons

Nya Moderaterna vill vara med och ta ansvar för den fortsatta utvecklingen av Nora. Tillsammans med övriga samarbetspartier har vi i Moderaterna under året som gått, påbörjat förändringar på ett antal verksamhetsområden. Vi vill därför gärna fortsätta att vara med och arbeta för utvecklingen av kommunen. De förändringar som påbörjats ligger helt i linje med vårt lokala partiprogram.

Exempel på påbörjade arbeten:

• Avtal med BRO, Business Region Örebro för att förstärka resurserna inom kompetensförsörjning och nyföretagande

• Ytterligare boendeformer inom äldreomsorgen planeras

• Planer för bostäder centralt samt exploateringar i ytterområdena

• Ökad samverkan mellan näringsliv och skola.

• Besöksnäringen har prioriterats samt utvecklingen av turistmål, exempelvis Alntorps Ö

• Resecentrum samt ny bussgata

• Kollektivtrafiken med länspendeln i centrum

Vår uppgift som kommun är att ge såväl medborgare som näringsliv en god service. Näringsliv, sysselsättning och en företagsvänlig attityd skall prägla verksamheterna. Kommunen som myndighet och BMB skall få ett tydligare kundperspektiv. Vi vill samarbeta med näringslivet för att utveckla välfärden.

Att i det här läget ta steget tillbaka till opposition ser vi inom Moderaterna i Nora inte som ett ansvarsfullt agerande. Ingen koalition kan i dagsläget bilda egen majoritet utan att man kliver över de traditionella blockgränserna.

Att formera en ny majoritet i Nora kommun för att fullfölja påbörjad utveckling är den väg vi måste gå för att tillvarata våra väljares förtroenden och för att påverka utvecklingen i den riktning vi angett i vårt partiprogram.

Mot bakgrund av det mycket sköra parlamentariska läget inser vi också att detta endast kan ske i samförstånd mellan de partier som med tillräckligt mandatunderlag kan utgöra grunden för en stabil samverkan.

Med Noras bästa för ögonen önskar vi en varaktig majoritet under resten av mandatperioden, en förutsättning för att driva kommunen framåt. Det enda alternativet är därför ett samarbete över blockgränserna.

Ewa Turesson

Ordförande

Moderaterna i Nora

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons