Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NA sprider lögner om vad Åke Green sagt

Annons

Det är ingen ände på nidskriverier om pastor Åke Green i NA:s ledarartiklar. En osignerad ledare den10 februari 2012 och nu på påskdagen! I den förra påstod skribenten om Green följande: ”..maldes ner i den allmänna debatten och kvar blev en man som vanärat sig själv och sin tro”. Jaha nu vet vi det.

Jag betvivlar att skribenten träffat Green personligen, utan går på det allmänna skallet. Den som lärt känna pastorn vet att det är en lågmäld, ödmjuk person som förkunnar det som Bibeln lär. Detta har kristna gjort i alla tider. Något annat går inte om man vill vara trovärdig!

Ledaren i NA på påskdagen var ett verkligt lågvattenmärke! Att svärta ner en person som inte får en chans till genmäle och bruka sin makt i media på det sättet är inte fair play! Med tillgång till sådant verktyg, som en stor dagstidning innebär, är det lätt att vara självsäker när man får styra publiceringen till sin egen förträfflighet!

Jag har tidigare mött och samtalat med Åke Green personligen, läst hela hans predikan och inte bara den stympade versionen, som förelades domstolen där 8 340 tecken undanhölls vid föredragningen i tingsrätten! Detta föranledde Dagens Nyheter att publicera hela texten!

Mitt intryck av pastorn var en ödmjuk och stillsam person med djupt patos för människor i svåra situationer, men en som också hade modet att ge uttryck för vad han såg att Gudsordet säger i känsliga frågor.

En man, ljusår från den ”sexfixerade pastorn”, som redaktören målar upp. Som sagt, jag betvivlar starkt att redaktören någonsin har mött pastorn, talat med honom eller läst hela predikotexten!

Politiska agitatorer, väckelsepredikanter och nykterhetsförkunnare i vårt land har av hävd använt en färgstark retorik. Förre statsministern Tage Erlander berättade en gång i en tv-intervju om hur han lärt sig mycket av den starka och utmanande retorik som förkunnarna i missionshusen hemma i Värmland använde. Det är ju själva poängen med yttrandefriheten, annars är den inte värd namnet!

Skriften använder betydligt starkare ord än Green, som egentligen bara citerat Skriften och inget annat. Ingen har mandat att lägga till eller ta bort det skrivna Ordet!

Påståenden, som att ”i Åke Greens värld är alltså kärnvapen, terroristdåd och miljökatastrofer små bekymmer jämfört med sex som inte faller Åke Green i smaken” är befängt och lögnaktigt!

Nästa lögn är att Åke Green skulle ha sagt att homosexuella är en ”cancersvulst på samhällskroppen”. Det har han aldrig sagt, utan han talade om sexuella abnormiteter med hänvisning till Skriften i Judas brev vers 7 med flera skriftställen som talar om otukt och synd mot vad Gud avsett.

En kristen har full rätt att hävda detta utan hot om straff och fängelsedom, men det går väl inte i Sverige när vi inte längre har yttrandefrihet i detta ämne! Får se hur det går med tryckfriheten.

Läs gärna kommentaren: ”Vad är det?”, till åttonde budet enligt Luthers lilla katekes, det är goda råd!

Fotnot: Hela Åke Greens predikan finns på www.akegreen.org

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons