Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nationaldags-firandet är öppet för alla oavsett parti

Annons

Nationaldagsfirandet ska naturligtvis inte vara partipolitiskt. Hela det program som Örebro kommun erbjuder på nationaldagen har en sådan sammansättning att alla medborgare oavsett politisk preferens ska känna sig välkomna till hela eller delar av programmet. Programmet har annonserats i olika tidningar.

En tradition i Örebro är att bjuda in de personer som under föregående år blivit svenska medborgare. Ett brev skickas till dessa. Möjlighet finns att också ta med sig anhöriga. Evenemanget finns med i annonsen för nationaldagen. Några personer som inte fått en skriftlig inbjudan kom också efter att ha läst annonsen. De var förstås välkomna att delta.

Det är kommunfullmäktiges presidium som är inbjudare och som är ansvarigt för programmet. Presidiet består av två representanter för majoriteten och en från oppositionen.

Det har inte skett några förändringar, vad det gäller inbjudningar, från den praxis som vi har tillämpat under de senaste åren. I år liksom tidigare har kommunstyrelsens ordförande deltagit. Jag har vare sig ordföranden i kommunstyrelsen varit Staffan Werme eller Lena Baastad, presenterat denna.

Eftersom detta är ett stort evenemang är det brukligt att Kommunledningskontorets administration ber politiska sekreterare om praktisk hjälp, främst i köket. Så skedde också i år.

Medborgarskapsceremonin är en viktig högtid och naturligtvis är representanter från olika politiska partier alltid välkomna att delta.

Lars O. MolinOrdförande för kommunfullmäktige (KD)

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons