Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nora behöver länspendeln

Annons

Nora behöver progressiva krafter och nya idéer om framtidens utveckling (inte konservativa bakåtsträvare och förvaltare som vi har i dag). På ett möte anordnat av Rotary för en tid sedan sa Jan-Erik Gidlund att ett av Noras problem var bristen på kommunikationer. Framför allt med kommuninvånarna, men även avsaknad av Länspendeln till/från Örebro/Laxå.

Örebro är regionens motor som växer så det knakar. För att få en fungerande arbetsmarknad krävs goda miljövänliga kommunikationer. Det betyder klara konkurrensfördelar mot andra regioner.

Goda kommunikationer ger stor flexibilitet för arbete och boende. Möjlighet att bo kvar i Nora.

En investering i Länspendeln ger mycket positiva effekter för hela den regionala arbetsmarknaden inklusive Nora. Också den för Nora så viktiga besöksnäringen kan få fler besökare som kommer utan bilen.

Författarna T Ekman/A Grälls skriver i boken ”Utmärkta Nora” (utkom 2003) följande: ”Kulturmiljön i Nora är en resurs och positiv faktor för kommunens utveckling. Bra boendemiljö fäller avgörandet.Tänk vad ett pendeltåg mellan Nora och Örebro skulle kunna åstadkomma.Om det blir verklighet får framtiden utvisa”.

Förordet skrevs av H Blomberg, då kommunstyrelsens ordförande i Nora.

Suck och stön! Mer än tio år sedan. Inget har hänt. Jo, ett Resecentrum har skapats!

Men hoppet tänds för vi i Nora har två ”Ess” (S) i rockärmen, nämligen regionens ordförande Marie-Louise Forsberg Fransson och kommunstyrelsens ordförande Solveig Oscarsson. Båda sitter med i regionalt samverkansråd för infrastruktur och trafik i Örebro län. Klarar dessa två ledande ledamöter av att ordna Länspendeln under de närmaste åren? Förväntningarna är mycket stora.

Vi måste få en framtidstro som gagnar hela Noras utveckling.

Nu gäller det att ”Essen” använder sina nätverk och kontakter för att få upp Länspendeln på agendan igen.

Jan Rylander

Gunder LövgrenNorapartiet

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons