Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nora och IVO:s inspektioner

Annons

Replik till Pia Maria Johansson (NA 7/8)

Den 8 juli 2016 begärde Inspektionen för vård och omsorg, IVO, att Nora kommun skulle redogöra för hur bemanningen nattetid var organiserad. Detta så att de boendes individuella behov av insatser, trygghet och säkerhet kunde tillgodoses.Nora kommun svarade IVO att personer som har extra behov av stöd och hjälp uppmärksammas genom genomförandeplaner, riskbedömningar och avvikelser. Vid behov fanns möjlighet att öka bemanningen.

IVO återkom den 9 december 2016 med beslutet att Nora skulle säkerställa att personalen kan ha uppsikt över, och utan dröjsmål kunna hjälpa och stöda de boende samt säkerställa att de som behöver hjälp med att öppna dörrar får den hjälpen omedelbart.

I sitt svar redogjorde Nora kommun för genomsnittliga larmtider under natten på tre-fem minuter, samt för de boendes möjligheter att röra sig mellan avdelningarna.

Den 15 mars 2017 genomförde IVO en oanmäld inspektion. Protokollet innehöll ingen kritik i sak, vilket gjorde att Nora kommun avstod från yttrande.

Den 13 juni 2017 förelade IVO Nora kommun ett vite om 600 000 kr om inte nattbemanningen anpassades till av IVO beslutad nivå. Den 3 juli skickade Nora kommun in en handlingsplan och en plan för rekrytering till IVO, som svarade med att ärendet avslutats.

Rekryteringen har pågått under perioden 10 juli – 7 augusti och målet är att personerna ska vara på plats 25 augusti. I dagsläget har vi fått ett 60-tal ansökningar och har god förhoppning om att kunna rekrytera fler kompetenta medarbetare till Nora kommun.

Margaretha Eriksson (S), ordförande sociala utskottet, Nora

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons