Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya moderaterna tar aldrig ledigt från jobbfrågan

Annons

Åter ser vi hur Socialdemokraterna avser skapa nya jobb. På det nationella planet höjer man skatten med 20 miljarder kronor, på det lokala planet försöker man skapa jobb genom kommunala bolag under i stora delar socialdemokratiskt styre. Primärt skapar inte politiker jobb utan man bygger förutsättningar för företag att bedriva verksamhet som leder till arbete. Där skiljer vi oss åt fundamentalt.

Vi förringar inte de goda krafter som Vuxen- och arbetsmarknadsnämnden samt de kommunala bolagen visar men lösningen är vida större än så. För att klara en bra välfärd måste vi ha företag som utvecklas drivna av affärsidéer, engagemang och entreprenörskap med fokus på resultat.

Vi moderater i Örebro kommer, i vårt lokala förnyelsearbete, ta fram nya innovativa förslag på hur vi lokalt kan bekämpa arbetslösheten utan att fastna i gamla hjulspår. Vi tar aldrig ledigt från uppdraget att hitta nya lösningar på hur vi får fler människor i arbete!

Flera av de jobbskapande åtgärder som Fisun Yavas och Björn Sundin radar upp i sin artikel ställer vi moderater upp på. Flera har sina rötter hos Alliansregeringen och det är viktigt med jobbinriktad sysselsättning. Vi är dock starkt kritiska till Socialdemokraternas satsning i det nya bolaget Västerport.

Sedan år 2006 har ytterligare 200 000 personer ett arbete att gå till. Även om mycket återstår att göra är det en markering att regeringens arbetslinje är rätt väg. Då går det inte, som Stefan Löfven föreslår, att höja skatten för ungdomsarbeten och försämra rut och rot-avdragen som självklart bidrar till att fler har ett jobb att gå till.

Trygghet och välfärdsfrågor är prioriterat för oss moderater. För att klara av detta behövs en företags- och arbetsvänlig politik både nationellt och lokalt som leder till jobb. Att höja skatter och avstå från att ge klara besked om hur man tänker sig bilda regering skickar negativa signaler till alla som vill ha ett arbete.

Socialdemokraterna i Örebro anser att vi gömmer oss bakom fina ord. Själva jobbar de med neddragningar i välfärden för örebroarna och nationellt med att flytta valfriheten i välfärden bort från människor, höja skatter och ge oklara besked i allt för många frågor.

Vi moderater är övertygade om att en stark och trygg välfärd är en framtidsfråga. Kommunen ska, i samarbete med det lokala näringslivet, skapa förutsättningar för fler arbeten i Örebro samtidigt som vi värnar en bra skola, vård och omsorg.

Maria Haglund

Kommunalråd (M)

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons