Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt bad och ny park är bra för Kumla

Annons

Det har i artiklar i NA skrivits om att Kumla kommuns politiker har fått storhetsvansinne i och med de fortsatta satsningar som man gör med det nya badet, stadsparken och nu senast planeringen av ett växthus.

Jag vill gå tillbaka lite historiskt och analysera några av våra tidigare satsningar i kommunen. När det skulle satsas pengar till byggandet av ett nytt bibliotek fanns det ett motstånd från den borgerliga sidan. Vi har i dag tillgång till ett modernt och väl utnyttjat bibliotek, som jag tror ingen vill vara utan.

När det var dags för byggandet av vår stora fina skola i Skogstorp och satsningen på norra Kumla skrev jag i samband med det följande i en insändare: ”Vi socialdemokrater i Kumla vill bland annat se en utbyggnad av Kumla norrut i områdena Skogstorp, Loviselund och Hagaby. Detta omväxlande och vegetationsrika landskap ger bra förutsättningar för trivsamma bostadsmiljöer. I denna planering ingår byggande av förskola, skola, bollhall, butik med mera för att ge kommuninvånarna i norra Kumla en bra service och en bra förutsättning för inflyttning i samband med nybyggnader i dessa områden.”

Det har tiden från Skogstorpsskolans användning och framåt byggts väldigt mycket i området däromkring och skolan har fyllts fullt ut av de intillboendes barn, som därmed har fått en modern och ändamålsenlig skola. Denna satsning fanns det även motstånd till av ett borgerligt parti.

Tack vare denna satsning och fortsatta stora inflyttning vi har i kommunen får vi ett bättre skatteunderlag vid vårt budgetarbete och drabbas därför inte lika hårt som andra kommuner, som kan tvingas spara mer på skola, äldreomsorg med mera. Vi kan också räkna in allt arbete som skapas i samband med våra byggnationer, vilket ger arbetsinkomster och företagsomsättning och intäkter.

Vi har för något år sedan invigt vår fina stadspark och får nu följa hur den används och förskönas på olika sätt. Denna satsning tycker jag vi kan vara oerhört stolta över.

Nu bygger vi också ett nytt bad, som beräknas öppnas nästa höst. Det är efterlängtat med tanke på de bekymmer som vi har med det gamla badet. Oppositionen har vad jag förstår varit motståndare till både stadsparken och byggandet av ett nytt bad.

Vår planering av ett växthus i anslutning till vår nya stadspark ska behandlas av kommunfullmäktige på nästa sammanträde. Här är det två borgerliga partier som är motståndare till denna satsning.

Jag skulle kunna räkna upp mycket mer som har gjorts i vår kommun tack vare framförallt en socialdemokratisk politik och vilja att både satsa och våga olika saker för att våra kommuninvånare ska få en bra och blomstrande kommun att bo, arbeta, handla och kunna ha bra alternativ till fritidsaktiviteter och därmed ett rikt fritidsliv.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons