Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Odensbacken förtjänar mer än svarta rubriker

Annons

Med sorg i hjärtat har Odensbacken figurerat i pressen som en ort med mycket elände på. Vi är många som reagerar på att Odensbacken framstår som ett ställe med kriminalitet och början till ett slumrande ställe på väg utför. Det kan inte vara mer än fel. Visst har vi haft en del mycket allvarliga incidenter med skottlossning, mordbränningsförsök, bostadsinbrott, bilstölder och knarkrelaterade brott den sista tiden.

Det är viktigt att veta är att det är ett litet antal individer som ser till att det blir svarta tidningsrubriker. Tyvärr drar deras levnadssätt och sociala situation till sig likasinnade. Det brukar bli ”toppar” då och då, tills några hamnar bakom galler, behandling eller flyttar – då blir det lugnt och det märks tydligt.

Hur reagerar vi då? Många gånger kan man höra att – varför ska socialen (om det är de som flyttar ut dem) skicka ut ”alla missanpassade” hit? Det kan man fråga sig, men någonstans ska de bo och få en chans till ett normalt liv. Kravet borde vara att de sköter sig. När personerna kommer ut på ett litet ställe uppdagas deras situation snabbare än om de bor kvar i storstan, på gott och ont. Alla vi ska kunna leva och känna oss trygga där vi bor.

Vi som bor i Odensbacken känner till de flesta, vad de gör och håller till – det gör även polisen som har stor hjälp av observanta medborgare som är duktiga på att rapportera. Vi har ett väl fungerande nät av sociala medier. Den lokala hemsidan www.osternarkebladet.se hjälper till att få ut meddelande snabbt, tack vare tips från alerta medborgare.

Odensbacken har många stora och små affärer, vårdcentral, apotek, loppis, fina promenadvägar och snart en ny bensinstationsanläggning. Det pågår också arbete att anlägga en cykelaktivitetsbana för ungdom med frivilliga insatser. Vi andas optimism och framåtanda och huspriserna är inte sjunkande, flera hus håller i dagarna på att byta ägare. Det krattas och pysslas i trädgårdarna men mellan varven pratar grannar om de dystra tidningsrubriker som uppvisats.

En sak har vi många gemensamt, vi har full tilltro till att tillvaron ska bli så bra som den förtjänar på orten. Alla är välkomna att bo i Odensbacken men måste leva efter normer som gör att ingen kommer till skada. Ingen ska behöva vara rädd för att få sin egendom skadad, än mindre bli utsatt för personskada.

Tillsammans kan vi hjälpas åt att upprätta den positiva bild av Odensbacken som vi så väl förtjänar och trots allt har. Med hopp om att alla instanser, inom polis, socialen och kriminalvården kan hjälpas och se till att hjälpa de personer som hamnat i missbruk eller psykisk ohälsa får den hjälp de behöver – så slipper vi svarta tidningsrubriker.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons