Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Öppenhet ett nyckelord när Moderaternas politik ska formuleras

Annons

I dag samlas 1 900 moderater i Örebro, för att samtala om hur vi ska möta väljarna och utveckla vår politik. Nya Moderaterna är ett parti som aldrig står stilla. Att ständigt ompröva våra ställningstaganden och att fortsätta att hitta lösningar på samhällsproblem är vår drivkraft.

Nyligen lanserades fem stycken arbetsgrupper som har som uppdrag att formulera ny politik inom varsitt område. Dessa gruppers arbete präglas av öppenhet och möjligheter för människor runt om i landet att påverka, lämna förslag och synpunkter.

Att besöka verksamheter, möta människor och föra dialog är en viktig del i uppdraget, såväl i det ordinarie uppdraget som förtroendevald som för dem som är med och utvecklar ny politik i någon av våra arbetsgrupper. Vi siktar på att möta 900 000 personer över hela landet fram till valdagen 2014.

Våra fem arbetsgrupper arbetar med stora och viktiga frågor, för att täcka in ett så brett spektrum som möjligt. Det är av stor vikt att utveckla politiken för full sysselsättning och för att fortsätta ta ansvar för ekonomin. Vi måste hela tiden arbeta med att utveckla vår politik för världens bästa skola och för att ge lärare så bra förutsättningar som möjligt för att hjälpa oss att lyckas med det.

Vår ambition är att ta ett helhetsgrepp kring hälsofrågor och utveckla en politik för ett friskare och hälsosammare Sverige. Vi ska förnya och förstärka Moderaternas politik för trygghet, både vad avser kraftfulla insatser mot kriminaliteten och mot dess orsaker. Och vi måste ständigt arbeta för att möta framtidens utmaningar kring miljöfrågor och vidga vårt hållbarhetsperspektiv.

Arbetsgruppernas slutsatser och förslag ska vara klara till Moderaternas partistämma nästa höst och därefter utgöra våra utgångspunkter och ingångsvärden för den politik vi tillsammans med de andra partierna i Alliansen vill möta väljarna med i valet 2014.

Vi ser redan i dag att Nya Moderaterna, och Alliansen, har en bra politik som gör skillnad för människor på riktigt. Trots ekonomisk oro i vår omvärld var det fler som jobbade i Sverige 2011 än 2010 och utanförskapet minskar. Den bästa politiken och politikutvecklingen hämtar sin näring från verkligheten. Därför är det så viktigt för oss att lyssna på människor. Det fortsätter vi med.

Kent Persson

Oppositionsråd i Örebro samt

partistyrelseledamot (M)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons