Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Prioritera Wadköpingsskolan

Annons

Det är märkliga turer omkring gymnasieutbildningen i Örebro. I det läge vi hamnat i borde det vara allas vårt ansvar som politiker att hitta lösningar i samförstånd. Det har ju gått tidigare varför inte nu.

Jag satt i gymnasienämnden perioden 2002-2006 ordinarie ledamot för Kristdemokraterna då vi gjorde stora förändringar. Vi gick in i den perioden med stora underskott. Så det första som gjordes var att se över gymnasieskolans organisation. Eftersom det satsats så stora pengar på Tullängsskolan, som därmed blivit en uppdaterad och funktionell skola, flyttades teknikutbildningen från Rudbecksskolan till Tullängsskolan. Ett stort ingrepp där ”själen” redan då lämnade Rudbecksskolan.

Mediaprogrammet koncentrerades till Virginska skolan och estetiska programmet koncentrerades med sina inriktningar till Risbergska respektive Karolinska skolan. Allt detta skedde i politisk enighet.

Arbetet leddes av Lena Baastad som då var ordförande för gymnasienämnden. Bland andra som var delaktiga i dessa förändringar var Kent Persson, Moderaterna.

Det vore klokt att minnas politiskt arbete som varit framgångsrikt på grund av att man sett till verksamhetens bästa.

Det som händer nu är att man är låst av prestige och gjorda löften. Låt oss i stället se till vad som är bra nu och för framtiden. Och då framstår onekligen Wadköpings utbildningsscentrum som den skola som bör prioriteras. Varför inte frigöra den helt genom att flytta Kom Vux till Rudbecksskolan och ta hela Wadköpings skolan i anspråk för gymnasieutbildning?

Att till exempel koppla ihop universitetets läkarutbildning och göra det både teoretiskt och praktiskt vore visionärt i alla avseenden. Dessutom ligger det en finess att ha både praktisk och teoretisk utbildning i Wadköping detta sett ur ett jämlikhetsperspektiv. Det är också därför som fordonsutbildningen bör finnas kvar i Wadköpings utbildningsutbud.

Tiden kräver politisk vilja och samsyn.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons