Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Regeringens vänstersväng hotar jobben i Örebro och hela landet

Skatter höjs på inkomst, på ungas riktiga jobb och för pensionärer som vill fortsätta arbeta. Den nya regeringens åtgärder gör allt annat än skapar tillväxt.

Annons

Den nya vänsterregeringen har tydligt stakat ut vägen för de kommande fyra åren.

Regeringens recept är att göra det svårare och dyrare för företag att växa. Det är motsatsen till vad Sverige behöver. I stället för att som regeringen höja skatten på jobb borde politiken vara inriktad på fortsatta reformer för att få fram fler företag och underlätta för unga att få riktiga jobb.

Under valrörelsen gav dagens regeringspartier inga gemensamma besked för den kommande mandatperioden. Men nu ser vi resultatet av vänsterregeringens politik.

Skatter höjs på inkomst, på ungas riktiga jobb och för pensionärer som vill fortsätta arbeta, för att ta några exempel, åtgärder som gör allt annat än skapar tillväxt.

Det är en allt igenom jobbfientlig politik och en återställare till hur det var före 2006.

Den nya vänsterregeringen kom till ett väldukat bord. Ordning och reda råder i de offentliga finanserna, tvärtemot vad den nya finansministern Magdalena Andersson (S) påstår. Fler företag startas, utsläppen minskar och 340 000 fler människor har fått jobb.

Sverige sticker ut som en förebild i den internationella statistiken. Det visar att Centerpartiet och alliansen var på rätt väg.

Sverige klarade sig också på många sätt väl ur den djupa internationella ekonomiska krisen, även om det återstår många utmaningar.

Utvecklingen när det gäller arbete ser till exempel inte likadan ut i hela landet.

Ett bruksortstätt län som Örebro är väl medvetet om utmaningarna. När den globala konkurrensen och en allt effektivare industri leder till personalneddragningar måste det finnas en bra grogrund för nya företag att möta dessa människor.

Centerpartiet vill ge företagen i Örebro län ännu bättre förutsättningar att växa. Då krävs det ett utvecklat näringslivsklimat där politiker och tjänstemän lyssnar på företagens behov.

I hela länet finns det en enorm utvecklingspotential.

Här finns drivkraft, vilja och idéer. Med en politik som syftar till tillväxt och jobbskapande kan Örebro län ta stora kliv framåt. Då måste dock fokus ligga på konkreta och jobbskapande reformer. På att ta problemen på allvar i stället för att höja skatterna på arbete i Sverige.

Ett jobb att gå till innebär kollegor, fikaraster, ett sammanhang och en stolthet.

Men det är också grunden för resurser till den gemensamma välfärden.

Därför prioriterar Centerpartiet jobben och fler företag i hela landet.

Det är därför vi vill satsa på de små företagen där de flesta nya jobb växer fram, det är därför vi vill fortsätta sänka kostnaderna och minska regelkrånglet.

Det finns en annan väg att gå än den som vänsterregeringen nu stakar ut.

Sverige förtjänar en politik för fler jobb och ett minskat utanförskap.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons