Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Replik. Till Karl-Holger Sjöberg m fl (21/4)

Annons

Den politiska situationen i Nora är oerhört allvarlig efter den turbulens som rått sedan januari 2011.

Vi moderater känner ett stort ansvar för Nora kommun. Det är för att visa på hur allvarligt läget är som vi nu ska försöka skapa lugn och ro i kommunen tillsammans med Socialdemokraterna och Vänsterpartiet. Vi får många signaler från kommunanställda och medborgare att åtskilliga Norabor är övertygade om att enda vägen till lugn och ro är ett blocköverskridande samarbete.

Människor säger till oss att det är klart att det finns ideologiska skillnader i ett blocköverskridande samarbete, så är det. Men det finns också mycket vi tre partier kan enas kring och då får de frågor som är känsliga ligga på is till 2014.

Det här handlar om att jobba för stabilitet i kommunens verksamheter. Så att människor kan känna sig trygga i de beslut som tas.

Norapartiet ger uttryck för sitt missnöje över att tre partier tar ansvar tillsammans.

Vi är många i Nora som vet att Norapartiet vid ett flertal tillfällen uppvaktat Socialdemokraterna för att få samarbeta och regera ihop. Så varför vara upprörd?

Sedan blir man fundersam över att Norapartiet endast talar om bostäder och byggnation. Har ni ingen politik för barnomsorg, förskola och skola? Var finns miljöfrågorna? Hur ska ni klara äldreomsorgen när fyrtiotalisterna står i långa köer för en omsorgsplats och kommunens kostnader ökar astronomiskt?

Att vara politiker är att ta ansvar för helheten.

Vi moderater känner ett stort ansvar för Nora kommun och vill jobba för Noras bästa på alla områden. Såväl idag som i morgon!

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons