Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S i Kumla har medvetet valt bort privatiseringar

Annons

Vi socialdemokrater i Kumla har fått utstå mycket kritik från den moderatledda oppositionen i kommunen och det på gott och ont.

En del beslut har nog inte varit tydliga nog och en del förslag har kastats rätt ut i luften av tjänstemän som inte förstått sin roll, eller ännu värre inte lyssnat på de politiker som är ansvariga.

Vi socialdemokrater jobbar hela tiden med förbättringar i kommunens verksamhet, och vill man något så är ju naturligtvis också chansen större att det kan bli lite småfel på vägen.

För min del så känner jag en stor tilltro för vår politik, jag känner även stor tilltro till vår ekonomi eftersom vi använder våra pengar på ett klokt och ansvarsfullt sätt i kommunen.

Några exempel är att vi har valt att satsa på skola och omsorg det har vi klarat genom att vara en trovärdig kommun, som många vill bo i och kunnat forma en framtidspolitik genom en hög inflyttning.

Vi har medvetet valt att inte satsa på privatiserin-gar, som skulle ha betytt att skattepengar försvunnit till olika skatteparadis. I stället har vi valt att använda de pengarna till att bygga badhus och rusta våra skolor med mera. En tydlig social-demokratisk profil på det politiska arbetet.

Vi socialdemokrater har alltid och kommer alltid att satsa på skola, vård och omsorg. Vi tänker inte administrera den moderat-ledda regeringens politik som förs. Vi kommer genom att fortsätta vårt seriösa arbete tillse att skola, vård och omsorg precis som alltid i vår politik, får tillskott i sina verksamhet. Allt för att förbättra välfärden i Kumla kommun.

Svenska folket är trött på tjafset om privatisering och vi socialdemokrater i Kumla förstår därmed att vi alltid legat rätt trots den kritik vi utsatts för.

Till sist några ord om moderatledaren och tillika Sveriges statsminister. Som nu verkligen visar sitt rätta jag och dessutom får Sverigedemokraterna att jubla, efter att i ett uttalande förklarat att om man ser till etniskt födda medelålders svenskar är inte arbetslösheten i Sverige speciellt stor.

Måtte faaaan vara ung, gammal eller utlandsfödd i Moderaternas rike. Vilket också har varit tydligt under många år genom hög ungdomsarbetslöshet, försämringar för pensionärer och naturligtvis skattesänkning för de enligt moderatledaren etniskt svenskfödda medelålders som har arbete.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons