Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S i Kumla satsar både på skolan och folkhälsan

Annons

Vi borde kanske inte bli förvånade över Örnebjärs/Hellgrens insändare när det gäller de satsningar de tycker borde göras i skolan, eftersom det är en argumentation de under lång tid använt för att förminska Socialdemokraterna i Kumlas arbete med förskolor och skolor i Kumla.

Skolinspektionen konstaterade i sin genomgång av granskningen, att kritiken inte handlar om mer pengar till verksamheten. Det handlar i huvudsak om organisation, styrning och ledning. Detta påpekade Skolinspektionen flera gånger.

Vi välkomnar Skolinspektionens granskning som sätter fingret på en rad olika områden där kommunen behöver förbättra sitt arbete på, och där barn- och utbildningsnämnden ska fatta beslut om en utvecklingsplan.

Men vi socialdemokrater har trots det Skolinspektionen sagt om att det är styrning och ledning som behöver förbättras/förtydligas, så har vi under många år fördelat de ekonomiska medel som finns till de så kallade kärnverksamheterna det vill säga barn- och utbildning och socialen, men även kultur- och fritid.

Det trots att statsbidragen från den moderatledda regeringen minskat till kommunerna i samma takt som skatten sänkts med den hisnande summan på över 200 miljarder kronor, pengar som med stor fördel hade kunnat utveckla förskolan och skolan i landets kommuner.

Vi socialdemokrater har återkommande i budgetarbetet ökat anslagen till förskola och skola, och i de fall vi har fattat beslut på felaktiga grunder har vi gjort om och gjort rätt. Örnebjär/Hellgren refererar till en ledare i Svenska Dagbladet som är skriven utifrån en rapport som den moderata/liberala tankesmedjan Timbro sammanställt.

De tycker att kommunerna inte ska göra några satsningar utanför skolan, men vi socialdemokrater i Kumla är övertygade om att vi kan göra både ock. Vi har satsat pengar på förskolan, skolan och äldreomsorgen, samtidigt som vi satsar på kommuninvånarnas fritid och folkhälsa i form av ett badhus, grönområden, föreningar och folkbildning.

I Svenska Dagbladet fanns en artikel den 11 februari som handlade om vikten av ändamålsenliga lokaler och god fysisk miljö, och det har vi under många år arbetat med i Kumla. Det utifrån ett önskemål ifrån personal som då fanns i skolan, en god fysisk arbetsmiljö gynnar både barn, elever och personal. Men viktigast är dock innehållet i de verksamheter som finns i Kumla kommun.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons