Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Satsa mer på Kumla kommuns personal

Annons

När ska Socialdemokraterna i Kumla satsa på skola och vård och inte bara säga att man gör det? I budget efter budget kommer satsningar på saker som inte ökar servicen till invånarna inom de områden som man behöver mest – de områden som kommunen av lag måste tillhandahålla. Vi menar att skola, vård och omsorg måste finnas i första rummet när kommunen satsar och investerar.

Vi måste också ta hänsyn till infrastruktur för en fungerande kommun. Om det sedan finns pengar kvar då kan man satsa på rekreation, nöjen och annat. Socialdemokraterna i Kumla gör tvärtom. Man satsar på parker, övergödda sjöar och växthus och låter sedan räntekostnaderna på dessa investeringar krympa möjligheterna till att ha tillräcklig bemanning i vård och skola. Vi i oppositionen tänker tvärtom. När vi lägger budget börjar vi med bemanning på vård och skolor och avslutar om det finns utrymme i budget med att satsa på byggnader och nöjen.

Efter budgetdebatten i fullmäktige finns det fortfarande flera frågor som Socialdemokraterna inte besvarar. Vi ville fortfarande veta varför man inte gör någon som helst satsning på ridsporten i Kumla. Vi vill fortfarande veta varför man inte släpper in andra aktörer i kommunal verksamhet och vi vill fortfarande veta varför man väljer att investera så hårt att vi genom lån tvingas betala nio miljoner per år i räntor. Räntebeloppen räcker till tjugo årsanställda vilket motsvarar alla fast anställda på Fylsta skola. Vi kan göra mycket bra verksamhet för den summa som Socialdemokraterna väljer att lägga på just räntor.

Vi hade en alternativ budget som stort skilde sig från majoritetens även om flera debattörer och andra hävdade att vi stod varandra så nära. När man lägger en alternativ budget handlar det oftast om framtida satsningar och där skilde sig vår vision markant från Socialdemokraternas.

Lennart Eriksson sa i budgetdebatten att deras satsningar är grädde på moset. Vi tycker att det vore bra om vi hade mos innan vi la på grädden!

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons