Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre hinder måste brytas

Annons
Fyller arena. Kenneth Bengtsson, ordförande i Svenskt näringsliv, på Behrn arena. De unga arbetslösa i Örebro län omfattar omkring 80 procent av alla platser i Behrn arena – 3 529 unga i åldern 16 till 24 år är arbetslösa i länet. Arkivbild: Sören Andersson

Företagen i Örebro vill anställa ungdomar. Men en rad anställningshinder gör att de unga i regionen – liksom unga på andra håll i Sverige – får sitta på arbetsmarknadens ”läktare”. Rättar vi till det som blivit fel får ungdomarna jobb. På köpet får företagen och Sverige en bättre tillväxt.

Detta blev mer än tydligt när jag nyligen träffade företagare i Örebro. Regionen är välsignad med många livskraftiga företag som vill och kan expandera. Men många av dem lyckas inte rekrytera den personal de behöver.

Svenskt näringslivs färska rekryteringsenkät visar att det råder en betydande missmatch på arbetsmarknaden. Vart nionde rekryteringsförsök i regionen misslyckades det senaste halvåret. För fyra av tio företag har rekryteringsproblemen lett till att en möjlig expansion uteblivit. Tre av tio företag har fått tacka nej till order.

Företagens rekryteringsproblem är särskilt allvarliga när det gäller rekrytering av unga medarbetare. Många företag i Örebro vill anställa personer under 26 år. Men trots att över 3 000 unga i regionen går arbetslösa eller är placerade i arbetsmarknadsåtgärder lyckas företagen inte hitta de medarbetare söker.

De undersökningar vi gjort och de samtal vi haft med företagare i regionen visar att det i grunden är tre problem som hindrar företagen från att anställa unga.

Många utbildningar håller alltför låg kvalitet. Det handlar inte i första hand om att unga har för lite utbildning, utan snarare en bristande företagsförankring i utbildningarna. I synnerhet de praktiska gymnasieprogrammen måste bli bättre. Kvaliteten i grundskolan behöver stärkas och unga behöver få möjlighet att göra mer genomtänkta studieval. Yrkeshögskolan, som har gott anseende bland företagen, bör byggas ut.

Sverige har en alltför sammanpressad lönestruktur. När det kostar i stort sett lika mycket att anställa en oerfaren ung person som en person med mångårig erfarenhet och vana i yrket blir den unge arbetssökande lidande. I många yrken där unga har sitt första jobb – till exempel inom vård och restaurang – är skillnaden i lön mellan en 20-åring och en 50-åring bara några tusenlappar.

Dagens arbetsrätt missgynnar unga som saknar erfarenhet, då den fokuserar på antal år som en person arbetat i företaget snarare än på personens kompetens och bidrag. Arbetsrättens stelhet gör också företagare försiktiga med att anställa eftersom de vet att en felrekrytering blir både besvärlig och dyr att rätta till.

För den företagare som vill anställa en ung människa innebär dessa hinder sammantaget ett betydande risktagande, och många jobb uteblir därför eller erbjuds till äldre personer.

De praktiska åtgärder som företagarna i Örebro pekar på är genomförbara och konkreta. Genom att riva rekryteringshindren kan företagen lösa sin kompetensförsörjning, samtidigt som unga som i dag är arbetslösa får jobb och arbetslivserfarenheter som gör dem mer anställningsbara i framtiden.

Örebro har inte råd med att så många unga går utan jobb och att så många företag inte kan rekrytera den personal de behöver. Såväl arbetsmarknadens parter som politiker måste ta missmatchen på allvar och våga se till de lösningar som har effekt i företagen.

Kenneth BengtssonOrdförande, Svenskt näringsliv

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons