Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ungdomsArbetslösheten. Ett stort svek mot den unga generationen Gör det lättare att få jobb

Annons
Utan jobb. Arbetslösa ungdomar demonstrerade utanför riksdagen i höstas mot arbetslöshet och dåliga arbetsvillkor för ungdomar. Arkivbild: Jonas Ekströmer/SCANPIX

Med en ungdomsarbetslöshet på över 20 procent är Örebro en av de orter i Sverige där unga har särskilt svårt att få ett jobb. Ungdomsarbetslösheten är i dag en fråga som berör alla; företagen, arbetsmarknadens parter, politiska beslutsfattare, myndigheter, kommuner och landsting. Att situationen ser ut som den gör är ett misslyckande och ett problem, och vi behöver alla agera.

Förklaringarna till arbetslösheten är många, men på Svenskt Näringsliv och Eniro vill vi se till framtiden och möjligheterna. För att få bukt med problemet behövs en ekonomi där det skapas jobb, det är den självklara utgångspunkten. Men problemet försvinner inte bara för att det finns jobb. För varje jobb som skapas måste det även finnas arbetskraft med matchande kompetens.

I dag finns det tiotusentals lediga jobb i Sverige. Bara i säljbranschen söker man enligt Arbetsförmedlingen just nu mer än 3 000 medarbetare, varav över 70 här i Örebro. Många av dessa jobb tillsätts tyvärr inte då det finns en brist på arbetskraft med rätt kompetens och erfarenhet. Därför behöver vi ungdomar som är rustade för framtiden. De utbildningar som anordnas måste hålla högre kvalitet, vara mer effektiva och relevanta.

Att matchningen på arbetsmarknaden inte fungerar är ett faktum. Detta leder till stora problem för Sveriges företagare. Självklart ska också företagen ta sitt ansvar, Eniro gör själva stora satsningar på internutbildningar och praktikplatser eftersom det saknas utbildade säljare med rätt kompetens. Eniro erbjuder även särskilda sommarjobb till över 100 ungdomar som därmed får möjlighet att skaffa sig praktisk yrkeserfarenhet.

Svenskt Näringslivs rekryteringsenkät, med över 8 000 svarande företag, visar att över hälften av alla företag som försökt rekrytera har svårt att finna en lämplig person. För fyra av tio företag medförde detta att företaget fick avstå från expansion. Den enskilt viktigaste orsaken till företagens svårigheter att rekrytera är att de inte hittar personer med rätt yrkeserfarenhet och kompetens. Detta vittnar om hur viktigt det är för individer att komma in på arbetsmarknaden och skaffa sig erfarenhet.

I vissa branscher krävs det långa akademiska utbildningar för att få jobb, men även ungdomar utan formell utbildning har chans till jobb hos arbetsgivare med bra villkor och goda utvecklingsmöjligheter.

Eniro möter dagligen ungdomar med stor kunskap om digitala och mobila trender som kan lyckas väl inom säljyrket med sin kreativitet och vilja att utvecklas. För unga människor är ett jobb inom försäljning en möjlighet att få ett kvalificerat yrke med goda framtidsutsikter, då säljerfarenhet är mycket vanligt bland personer på toppositioner i företag.

Samtidigt ser vi att attityderna från de som ska hjälpa och stötta unga människor på vägen ut till ett jobb, som Arbetsförmedlingen och utbildningsanordnare, lägger hinder i vägen.

För att få till en förändring på arbetsmarknaden måste man betrakta varje ledigt jobb som en dörröppnare. Både utbildningsväsendet och arbetsmarknadens aktörer måste bli bättre på att visa både på de möjligheter som redan finns, men även vad som krävs för att få en bättre matchning mellan behov och kompetens.

Missmatchen på arbetsmarknaden är ett misslyckande och ett svek mot den unga generationen. Vi kan inte låta bli att ta frågan på allvar. Vi måste göra det enklare för unga att få jobb och ta steget in på arbetsmarknaden.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons