Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

V Lovar att satsa på mer personal

Annons

Omsorgspersonalen i Hällefors kommun går på knäna och behöver fler huvuden för att orka med det hårda tempot för att hinna med sina vårdtagare. Sjukskrivningarna kommer troligen hagla in om man inte ser till att personalen mår bra och har tid för brukarna. Det är nödvändigt för alla kommuninvånare som behöver omsorgen att de får den vård och omsorg de behöver. Vänsterpartiet ser att behoven av att stärka bemanningen i omsorgen är stora.

Därför är det vår högst prioriterade fråga inför 2015 att göra en satsning på omsorgspersonalen.

Vänsterpartiet i Hällefors valde i vårt budgetförslag för år 2015, som röstades ner av majoriteten i fullmäktige, att prioritera omsorgsnämnden. Fokus ligger på bemanningen som i dag jämfört med andra kommuner ligger ganska lågt. Hällefors kommun brister enligt de nationella riktlinjerna när det gäller nattbemanningen på våra boenden.

Hällefors kommun uppfyller heller inte LSS-lagen när det gäller att tillgodose individuella behov då vi endast kan erbjuda kollektivt boende.

Vänsterpartiet menar att vi snarast möjligt måste införa en individualiserad boendeform i form av servicebostäder.

När detta genomförs kommer det enligt omsorgsförvaltningen att kräva mer personal. Behovet av personal i omsorgen som helhet är tillräckligt stort för att vi ska kunna tillsvidareanställa fler och möjliggöra för deltidsanställda som vill arbeta heltid.

Omsorgsnämnden visar ett kraftigt underskott. Då vi snarast är underbemannade i omsorgen finns heller inget utrymme för att skära i bemanningen för att minska kostnaderna.

Lagen kommer att kräva att kommunen behöver lägga ännu större kostnader på personal.

Vi konstaterar att kommunfullmäktige inte har lagt nog mycket pengar i omsorgsnämnden.

Trots det påvisade underskottet, som i juni var uppe i 19,6 miljoner, väljer den politiska majoriteten i Hällefors att inte satsa på omsorgen utan lägger 8 miljoner ospecificerat i en ”strategisatsning”.

Vänsterpartiet är tydligast i den här frågan. Får vi väljarnas förtroende i höstens val gör vi en storsatsning på bemanningen i vården. Det kan du lita på!

Gruppledare Hällefors

Maria Gustafsson (V)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons