Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför ska Sverige betala för länder som inte sköter sig?

Annons

På debattsidorna i NA skriver Alf Svensson lovord över EU. Inte alls konstigt eftersom han är en EU-parlamentariker och, kan man säga, partisk. Själv är jag inte någon anhängare av EU men jag har ingenting emot samarbete och avtal men en union. Nej tack.

EU består av ett antal stater med väldigt skiftande kulturer, klimat och språk, för att nämna några skillnader. Grekland, med flera länder vid Medelhavet upp till kalla norden. Ekonomin har uppenbarligen skötts mycket olika. Korruptionen har troligen varit mer utbredd i de södra länderna.

Sverige har, långt före Alliansen, haft en ordnad ekonomi. Sverige har en rejäl avgift till EU. Nettoutflödet är cirka tio miljarder. När en del länders ekonomier kraschar ska vi/de länder som skött sig, betala de som inte skött sig? Var det verkligen tanken när EU ständigt ”samlar på sig” nya deltagarländer?

De sparkrav som ställs på de länder som behöver stöd slår ju bara mot folket. De makthavare som tvingas avgå går sannerligen inte lottlösa. Folken får strejka för sina rättigheter.

Du skriver att Estland har kommit på grön kvist. Om man tittar på EU:s siffror har Estland 12.8 procent arbetslöshet. Så var det med den gröna kvisten.

Du skriver också att Grekland dribblade med sin ekonomi, men det ska väl ändå inte vara övriga Europas sak att fixa det, särskilt som de uppenbarligen har misskött sig, eller? Då blir nog Sveriges nettoutflöde än större.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons