Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Värna om de äldre och hemtjänsten

Annons

Det (om)organiseras hela tiden i Askersunds kommun, men för vem? Det verkar för en utomstående som om tjänstemännens behov i besluten är de enda saliggörande. Är inte kommunen och dess tjänstemän till för invånarna?

Vi har en mängd duktiga personer som frivilligt ställer upp för dem som inte själva kan sköta sina ärenden såsom läkarbesök, inköp, hörapparatsservice, hjälp med allehanda ting i vardagen, gemenskap samt underhållning etcetera.

De äldre som betalar kommunen för sitt boende och inte själva kan föra sin talan blir väldigt illa behandlade av tjänstemännen i Askersunds kommun. Även alla frivilliga såsom Väntjänsten, som kommunen verkligen är beroende av eftersom den inte själv klarar av att sköta uppgifter som ålagts en kommun blir behandlade på ett otillständigt sätt.

Det har ofta påpekats att tjänstemännen inte i högre utsträckning bor i den kommun där de arbetar och detta märks i besluten. De känner helt enkelt inte till förhållandena och vad som kunde vara bra lösningar för kommuninvånarna.

Jag upprepar igen, att det är kommuninvånarna som ska få service av kommunen och inte tvärtom. Alla de frivilliga som utan ersättning dagligen ställer upp för de hjälpbehövande är dessutom stora experter på de äldres behov. De vet också hur de äldre fungerar och uppenbarligen också mycket bättre än tjänstemännen vilka lokaler som finns till buds när omplanering beslutats av tjänstemännen.

Det skulle vara av största nytta för alla att lyssna och ta till sig vad de har för synpunkter. Men i Askersund verkar det i så många sammanhang, som att man skyr kompetens. Man är kanske rädd för sin egen position?

Om man hade tagit råd och lyssnat på dem som utför arbetet i praktiken, både Väntjänsten och skötarna på boendehemmen, skulle många misstag undvikits och antagligen skulle inte socialförvaltningens underskott vara så stort.

Det saknas en övergripande syn på verksamheterna och detta leder till att många dumma beslut görs och skapar olägenheter för dem som tjänat in skattepengar för kommunen och ska ha sin rätt till service på ålderns höst. Värna om de äldre och Väntjänsten!

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons