Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

 Vi behöver fler bostäder i Askersund

Annons

Askersund är en skärgårdsidyll vid norra Vättern, med mysig stadskärna och underbar natur. Turistbesöken slår rekord år efter år. Många säger att det är så fint här och det finns mycket att erbjuda både i staden, våra tätorter och på landsbygd. Varför skulle det då vara så omöjligt för människor att också välja att flytta hit?

I Askersund har det knappt byggts några nya lägenheter under 20 års tid, endast några enstaka hyresbostäder har tagits fram.

Tord Sandgren (M) håller inte med om att det är viktigt att börja bygga bostäder för att öka invånarantalet i vår kommun. Jag kan hålla med om att det är viktigt med arbetstillfällen för att man ska bosätta sig på en ort, men ännu viktigare är det att det faktiskt finns någonstans att bo.

Trots att vi har förlorat i invånarantal, så har vi brist på lediga lägenheter och det är också få villor till salu. Om vi inte ser till att det finns bostäder att flytta till i vår kommun, så spelar det ingen roll hur bra vi blir på all annan kommunal service. Finns det inga bostäder, så är det omöjligt att bosätta sig i Askersund hur gärna man än vill.

Vi tre majoritetspartier i Askersund (V, MP, S) vill satsa på framtagandet av attraktiva boendemiljöer både i stadskärnan och i resten av kommunen. Därför jobbar vi nu för fullt med att få fram detaljplaner för hamnen, kvarteret Verkstaden och sedan också Sjöängsområdet samt i sjönära områden. All byggnation ska genomsyras av ett miljötänk.

Vi vill också förbättra fritidsmöjligheterna för unga i vår kommun, höja kvaliteten i skolan och kunna erbjuda en god vård för våra äldre.

När det satsas på arbetstillfällen i Hallsberg, måste vi kunna vara med och erbjuda bra boende i vår kommun. En restid på cirka tio minuter till Åsbro och mindre än 20 minuter till Askersund är nog inget som avskräcker de flesta i dag. Dessutom så kommer riksväg 50 att rustas upp inom några år.

För att få bättre kommunal service måste vi aktivt arbeta för att bli fler i kommunen. Med fler invånare får vi ekonomiska möjligheter att satsa på allt det som vi önskar vi hade pengar till (en simhall till exempel).

Därför måste vi vara offensiva och visa vilken underbar boendemiljö Askersund med omnejd har att erbjuda. Då är också nya attraktiva lägenheter och småhustomter av största vikt.

Katarina RanebornVänsterpartiet, Askersund

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons