Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

 Vi förespråkar en köttfri måltid per vecka

Annons

Det är väldigt ofta vi råkar på reaktioner som den som Margaretha Hjälte ger uttryck för i sitt svar. Vi antar att precis som hos det flesta andra människor finns ärtsoppa och pannkakor, matig rotsaksgratäng och spenatsoppa med ägghalvor även på din meny?

Vad vi förespråkar är att det bör finnas en måltid per vecka som är köttfri i kommunens verksamheter.

I vår ursprungliga artikel hänvisar vi till Jordbruksverkets utredning ”Konsumtion av livsmedel 1960-2006”. Där framgår att vi åt mindre kött förr.

Det är ganska få av våra äldre som haft turen att växa upp på bondgård som du har gjort Margaretha. På söndagen var det fest och söndagssteken kom på bordet, det kanske var en av få måltider då kött serverades. Jodå, vi båda äter kött men inte varje måltid eller ens varje dag.

Självklart lyssnar vi på vad de äldre önskar för mat, faktum är att just grönsakssoppan kommer högt upp på önskelistan. Blandkost är vi helt övertygade om är den bästa för människan, miljön och framtiden.

Till Lennart Bondeson vill vi ändå svara att vi håller med om mycket av det han skriver. Miljöpartiet har förslag på flera lösningar än bara en köttfri måltid för att få bukt med klimatförändringarna. Han vet mycket väl hur MP vill lösa klimatproblematiken, flera av våra förslag finns med i hans svar.

Lennart Bondeson är delaktig i en artikel som förespråkar köttfria dagar, se artikel ”Kommunerna bör införa köttfria dagar” SvD 13/12 2011. När går du från ord till handling, undrar vi i Miljöpartiet?

Avslutningsvis anser vi att det är allas vårt ansvar att arbeta med klimatpåverkan, inte bara Miljöpartiets!

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons