Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill Askersunds kommun ha aktiva invånare?

Annons

Askersunds kommun kan stoltsera med många framgångsrika idrottare och lag i flera olika verksamheter. För att vara en mindre kommun finns stort utbud av aktiviteter, vilket är glädjande i tider då övervikt och stillasittande ökar.

Var ligger då problemet? Jo, i hallbristen. I Askersunds tätort finns för tillfället endast en idrottshall, då Sjöängshallen är under renovering. Hallen är i stort behov av renovering och det är ett måste att detta sker, även om det är olyckligt att det sker under inneidrotternas högsäsong. Problemet är dock inte själva renoveringen utan träningstiderna i båda hallarna när dessa finns att tillgå.

Askersunds kommun är i stort behov av en ny hall, inte bara renovera upp de befintliga, om det ens räcker med en hall.

Två hallar som är helt uppbokade, vilket innebär att föreningarna som vill utöka sina verksamheter inte kan genomföra det på grund av hallbrist. Lag som ligger i framkant i sin ålderskategori kan inte öka upp sin träningsmängd på grund av hallbrist. Föreningar som vill ta in de yngre åldrarna i sina verksamheter, men som inte kan det på grund av hallbrist.

Listan kan göras lång. Askersunds kommun är i stort behov av en ny hall, inte bara renovera upp de befintliga, om det ens räcker med en hall. Behovet är så stort att två nya hallar skulle kunna fyllas direkt.

Det finns framtida planer på att bygga en ny idrottshall intill Sjöängshallen, men det hjälper inte föreningarna i dag. Minst en hall måste byggas och det är inte om 5-10år utan läget är akut nu.

Aktiva hoppar av sina idrotter på grund av att de inte får träna så mycket som behövs för att hänga med i utvecklingen, aktiva hoppar av för grupperna är för stora, då flera ålderskategorier slås samman på grund av hallbristen.

Föreningarna i Askersund ska inte behöva slåss med näbbar och klor för att få en träningstid utan det ska vara en självklarhet att alla ska få plats och vi ska ha ett välfungerande samarbete mellan föreningarna. Askersunds kommun måste värna om de barn, ungdomar och seniorer som vill röra sig och främja den utvecklingen, för rörelse och träning räddar liv och främjar även skolarbetet, gemenskapen och glädjen i kommunen!

Nina Törnquist, Askersunds innebandyklubb

Thomas Wilhelmsson, IFK Askersund

Veronica Sundgren, Askersunds gymnastikförening

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons