Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler borde sänka sin lön

Annons

Det är på tiden att den ”tärande” sektorn också tar sitt ansvar. Nu när den exporterande tillverkningsindustrin och den privata sektorn har tagit sitt ansvar och gått ner i lön med 20 procent och i vissa fall även i arbetstid känns det naturligt att även andra grupper i samhället bidrar att hålla ner utgifterna till det som är allra viktigast för oss alla – företaget Sverige.

Det finns en mängd sådana hög- och medelavlönade grupper som utan vidare kan sänka sin lön, utan att dess levnadsstandard skulle nämnvärt försämras såsom kommunpolitiker, kommunala tjänstemän, lärare, landstingspolitiker, landstingstjänstemäntjänstemän, läkare med flera.

Lågt räknat bör det då lätt gå att spara mellan två till tre miljarder kronor, som i sin tur skulle kunna användas för skola och omsorg. Men hur skulle detta vara möjligt som det ser ut idag, alla tycks ju bara tänka på sig själva.

Inte ens Socialdemokratin har kvar sin solidaritetsfilosofi längre sedan de drabbades av Göran Persson-effekten, av konstruktionen ”roffa åt sig”.

Och stor hjälp finns ju hos Moderaterna som med sin retorik alltid får det att låta som att alla är vinnare, men som det alltid visar sig undantagslöst endast gynnar de som redan har mycket.

Husavdraget är en sådan konstruktion ”mycket vill ha mer”. Om man däremot vill installera solfångare för att producera egen elektricitet får man 60 procent betalt av staten, konstruktionsmodell ”rakt ner i fickan”. Så har vi den ofantliga sektorn som inte vill vara med och hjälpa till i företaget Sverige, konstruktionsmodell ”jag vill inte”. Ja vad vet jag, det här får farbror Borg fixa själv!

Örebro

”Greger”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons