Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äldre har ingen glädje av P4-musik

Annons

Sveriges Radio anses av många stå för kvalitet. En uppfattning som stämmer i många avseenden. P1 erbjuder lyssnaren många informativa program, P2 är ett eldorado framförallt för dem som gillar klassisk musik, P3 är ungdomens kanal. Men vilka lyssnarkategorier vänder sig egentligen P4 till?

Utbudet är en blandning av talade och musikaliska inslag, men musikvalet finns det anledning att ha en åsikt om. Inbillar mig att majoriteten av lyssnarna tillhör kategorin 50+, men att döma av musikvalet skulle man kunna tro att fyran är en ren ungdomskanal. Här spelas nämligen så gott som bara modern, decibelkraftig populärmusik med betoning på ungdomlig.

Vi som gillar att lyssna på P4 Extra med Lotta Bromé, Sportradion och Radio Örebros ”Rakt på sak” tvingas ofta stänga av radion. Detta på grund av en musik som skär i öronen. Det är definitivt ingen musik som vänder sig till den breda lyssnarskaran.

Kan det vara så att musikproducenterna är 20-30-åringar som väljer sin egen favoritmusik utan en tanke på lyssnarna?

Det finns en stor musikskatt, såväl svensk som internationell som man borde bjuda oss lyssnare delar av då och då. Varför får vi inte lyssna till Cornelis, Monica Zetterlund, Frank Sinatra, Östen Warnerbring et cetera?

Och alla dem som tycker om dansbandmusik, (jag hör inte till den skaran), får nästan aldrig lyssna till sina favoriter. Mot bakgrund av ovan skrivna: Tänk om ni som ligger bakom musiken i fyran.

Örebro

”Musikälskare”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons