Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äldre ska helst inte jobba

Annons

Pensionsavgångar väntas ge den stora invandringen arbete, men var? Vill eller kan de som kommer till Sverige, byta blöjor och krama de behövande?

Äldre arbetskraft är inte välkommen i svenskt näringsliv att producera för exporten. Strategin i Sverige är åtta procent men i Japan 83 procent för att behålla äldre arbetskraft. Bara Polen är sämre på att rekrytera äldre arbetskraft. De äldre behövs för att hjälpa de yngre in i arbetet på ett bra sätt. Så var ska denna invandring ta vägen? Det blir mer och mer av understöd och mindre och mindre av eget arbete som de kan försörja sig på.

Nu är nuvarande makthavare väldigt angelägna om makten. Den makt de har nu och i nästa val, fiska efter massornas röster. Politikerna (med bra betalt) verkar köra efter devisen ”vi kör så länge det varar”. Centens lönepolitik är helt dumpad hos Alliansen. Eller menar de att jobbar du gratis så försörjer socialen dig med barnbidrag, bostadsbidrag och försörjningsstöd? Pengar tas från inbetalda pensioner och dyrare samhällstjänster.

Att Sverige inte har en långsiktig planering, till exempel en tioårsplanering, eller ännu bättre en 20-årsplan som stäcker sig över 30- och 40-talisternas livstid är anmärkningsvärt. Vi vet att de stora pensionsavgångarna är ett minne blott. Många 40-talister har redan gått i pension. Ett fotbollslag som har majoriteten på bänken vinner ingen match.

Att försörja en allt större befolkning utan inkomst kommer att skapa ännu större segregation och kommer kräva mer av vår poliskår.

Örebro

”Bara en röst”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons