Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alla äldre har inte råd med dyrare lunchlådor

Annons

Örebro. Rasmus Persson är på gång igen med nya kontroversiella förslag. Vi minns sedan tidigare hur han tyckte att kommunen skulle ta hand om före detta IS-krigare, som tröttnat på att vara krigshjältar och nu ville hem igen. Nu senast minns vi hans förslag om delat rum på äldreboende, något som leder tankarna till hur det var för hundra år sedan och knappast hör hemma i modern tid.

Nu skjuter han åter in sig på pensionärerna, som han tydligen anser har det alldeles för bra. De matlådor, som delas ut genom hemtjänsten, är på tok för billiga! De ska höjas med 50 procent (ja – ni läste rätt 50 procent)! I ett läge där inflationen är noll, liksom bankräntan. Men det är inte ökade kostnader (som det brukar vara) som ligger till grund för förslaget om höjning. Nej – det är kommunalrådet som i en nationell rankinglista hittat att Örebro har de lägsta (eller bästa) matlådekostnaderna i hela landet. Och så kan det förstås inte få vara! Vi måste höja! Och det rejält också, så att det både märks och känns.

Vidare föreslår han att matlådorna endast ska delas ut fem eller sju gånger i veckan. Inga alternativ eller undantag medges. I dag kan antalet leveransdagar anpassas till pensionärens behov. Men någon sådan valfrihet ska vi inte ha – det är slut med det nu. Fem eller sju dagar eller inget alls och därmed basta!

Införs de perssonska reglerna, så innebär det en kostnadsökning på upp till 500 kronor per person och månad, och det är mycket pengar för ett pensionärspar. Många kommer sannolikt att tvingas avstå från mattjänsten. Och för kommunen vore det naturligtvis önskeläge om alla gjorde det. Då uppstår ju inga kostnader och ingen behöver längre bekymra sig om hur kommunen ligger till på rankinglistan.

Örebro

Arne Hurtig

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons