Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alla är stöpta i samma form

Annons

Jag tycker inte att det är rätt av H att använda sig av virtuella modeller. Just därför att de på ett sätt visar att alla ska se likadana ut, även om det för dem inte är medvetet. De framför ett ideal som många vill eller känner att de måste uppnå, vare sig de är killar eller tjejer.

Det är synd att media i stort sett bara visar ett sätt man kan se ut på. Inte hur olika vi alla egentligen är. Många människor strävar efter ett utseende som knappt modellerna själva har. De är ju retuscherade. Lite smalare armar här och lite mindre lår där, för att göra modellen så ”perfekt” som möjligt. Men vem säger att det är perfekt med smalare armar och lår?

Alla tycker inte det. Det är som sagt synd att det enligt media bara ska finnas en form. Alla kan inte se likadana ut och de borde framför allt media förstå, och uppmuntra.

En klädjätte som H borde rätta sig efter hur verkligheten ser ut. Alla skulle förmodligen känna att de dög som de är och inte behöva gå ner i vikt eller förändra sig på något sätt för att må bättre i sig själv eller duga i samhället.

Om nu i detta fall, H skulle visa modeller i alla möjliga storlekar som det faktiskt finns i verkligheten, skulle alla nog någon gång kunna känna ”Wow, han/hon har ju en kropp som min och han/hon är modell! Så varför skulle inte jag också kunna vara modell?” Förhoppningsvis skulle fler få bättre självförtroendet och bli gladare!

Hällefors

Amanda Brännström

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons