Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alla borde lära sig teckenspråk

Annons

Örebro. Jag skriver till er med en enkel önskan, medmänniska, örebroare och svensk. Jag vill att ni byter öron och erfarenheter. Kom igen, bara gör det. Egentligen är det inte mig du ska byta öron med. Du ska byta öron med alla som inte har lika fungerande öron som du har. De som har en hörselskada, de som endast hör lite och de som inte hör något alls.

Det pratas alltid om att alla ska känna en tillhörighet och gemenskap, vi svenskar. Var du än kommer ifrån är du svensk, om du vill. Du är en del av vårt samhälle. Det älskar jag med vårt samhälle. Alla ska vara välkomna.

Men är du en del av vårt samhälle om ingen kan kommunicera med dig? Är du en del av ett samhälle om all din kontakt med de hörande sker genom skrift på en mobiltelefon?

Vad är mitt syfte? Vad är det jag vill? Jag vill egentligen bara få upp ögonen för er som tar öronen för givna. Börja inkludera alla. Lär er teckenspråk, lär era barn teckenalfabet, få alla lärare att lära ut tecken. Gör något för att alla ska känna samma gemenskap. Den som vi nu värnar om så mycket.

Jag vet att varje gång jag försöker att kommunicera med mina händer och med uttryck så är det väldigt uppskattat. En inbjudan till gemenskapen.

Googla teckenalfabetet, öva och prata. Lyssna, ta hänsyn och gör något.

Örebro

Johanna Keskitalo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons