Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alla har inte råd att bo

Annons

Örebro. Nu är det 2014 och det betyder valår. Funderar på om bostadsfrågan kommer att märkas under detta valår? Allas rätt till en god bostad kan man ju tycka är lika viktigt som skola och omsorg. Om man inte har någonstans att bo så fungerar inget annat heller.

Att ha någonstans att bo är en grundläggande rättighet. Det kanske märks först när man drabbas själv? Eller när barnen vill flytta hemifrån men inte lyckas hitta lägenhet. När man får jobb eller studieplats i Örebro men inte hittar boende? När man behöver sälja villan och flytta till en bekvämare boendeform för att man inte orkar sköta allt längre? När man vill byta trean mot en tvåa och upptäcker att det som erbjuds är nybyggt och dubbelt så dyrt, men mindre.

Bostadsbristen är verkligen märkbar i Örebro och på många andra håll. Nybyggnationshyrorna är inte för vanliga Svensson, de kräver människor med två bra inkomster! Det måste finnas möjligheter att bygga billigare. Om inte undrar jag vilka som ska bo i dessa lägenheter med hyror runt 10 000 kr i månaden och mer ...

Ett annat boenderelaterat problem är hyrorna efter en renovering. Hur många är vi inte som oroar oss för att det ska bli dags att renovera i vårt område, i just vår lägenhet? Men hyreshöjningar på 40-50 procent! Jag är säker på att vi är många som skulle nöja oss med lägre standard om det ger en måttlig höjning.

Vi är många som skulle välja efter ekonomin i stället för den lyxigaste renoveringen! Vi är många som är nöjda med det vi har, precis som det är! Det är en fördel med lite olika standard i lägenheterna så det finns något som passar alla.

Det är 2014 och vi våndas över att ha någonstans att bo! Att ha råd att bo kvar efter renovering! Vi vill ha rättigheten att kunna välja det som passar oss!

Nu är det akut att lösa dessa problem! Så i årets valkampanj vill vi höra politikerna diskutera lösningar för boendet!

Örebro

”Eva”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons