Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alla ska kunna läsa allt

Annons

Örebro. Dagens informationssamhälle har paradoxalt nog inneburit att det blivit än svårare för den vanliga medborgaren att hålla sig uppdaterad om vad som faktiskt händer i Örebro kommun.

Vindkraftsbolaget finns till exempel fortfarande inte ens omnämnt på www.orebro.se under bolag trots att det bildades för ett halvår sedan. Majoriteten har däremot skickat ut pressmeddelanden på sina respektive partihemsidor om investeringen. Senast i dag 1/10 ser vi pressmeddelande från (S) på partihemsidan där nya cykelleder presenteras. Inte ett ord på kommunens hemsida. Är det partifråga eller något som berör alla invånare? Vill man se hur Rudbecksgatan kan tänkas se ut framöver är man tvungen att följa Björn Sundins twitter. Och så vidare.

Några grundkrav som därför omgående bör införas för våra folkvalda i beslutsställning:

4 alla kommunalråds bloggar måste finnas länkade på kommunens hemsida

4 twittrar man (vilket våra politiker gärna gör) måste samtliga inlägg märkas med en bestämd ”hashtag” och parallellt läggas ut på www.orebro.se

4 Facebook och övriga källor ska också speglas på Örebros hemsida.

4 alla partipolitiska pressmeddelanden som har sitt ursprung i att man sitter i beslutsposition måste läggas ut även på kommunens hemsida.

Det är orimligt att man som medborgare ska behöva leta efter information i diverse sociala media för att bilda sig en uppfattning om vad som händer i vår kommun.

Snuttifieringen gör också att det är smådetaljer som lyfts fram i stället för helheten. Det är måhända önskvärt ur ett enskilt politikerperspektiv att kunna polemisera och ibland blanda bort korten genom att fokusera på detaljer i stället för helheten, men vi medborgare förtjänar bättre. I synnerhet ett valår.

Örebro

”Politik för vem?”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons