Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alva: Min mamma är en hjälte så höj vårdlönerna! 

Jag tycker att undersköterskor ska få högre lön med tanken på hur hårt de jobbar. Just nu finns det inte så mycket sjuksköterskor och undersköterskor som det behövs inom vården.

Annons
Höj vårdlönerna, anser insändarskribenten.

De har ett väldigt stort ansvar att ta då hand om alla patienter. Det är väldigt många patienter att hinna med och det blir då väldigt stressigt. Vissa patienter har väldigt svåra sjukdomar eller så är de bara gamla och har inte så mycket ork. Alla som jobbar på sjukhuset är nog ”världens hjältar” med tanke på hur många liv de räddar varje dag och framöver.

Ibland går det inte att rädda vissa människor men alla de som jobbar inom vården försöker och det är väl det som räknas. Det är som i skolan. Elever klagar på att det är stressigt med läxor och tider men tänk på hur hårt det är för dem som jobbar på sjukhuset.

Min mamma jobbar som undersköterska, hon gör allt hon kan för att patienterna ska ha det som bäst fast det fattas personal och är kämpigt.

När hon kommer

hem ställer hon och pappa upp för familjen.

Hemma tar inte ”arbetet” slut, som vuxen har man ett visst ansvar att det ska finnas mat på bordet och att hjälpa oss med skolan och olika aktiviteter.

Det jag vill säga är att vissa människor gör mycket mer än vad vi andra ser.

Jag tycker att min mamma, hennes arbetskamrater och alla som jobbar inom vården gör ett jättebra jobb, det är ju trots allt människors liv som står på spel.

Jag hoppas att den nya regeringen tar tag i dagens problem inom sjukvården.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons