Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ännu en postlokal ska bort

Annons

Posten håller nu som bäst på att stänga ner alla sina företagscenter runt om i Sverige. Planerna blev kända redan för ett och ett halvt år sedan, men fick inte så mycket uppmärksamhet eftersom försämringar av postservice numera är vardagsmat.

Just vårt företags närbelägna postcenter i centrala Örebro (Kompassen) kommer att stängas i november – detta ringde en företrädare för Posten och upplyste om så sent som i dag. Förutom all annan service som därmed försvinner innebär det att vår postbox flyttas till den avsevärt sämre belägna postterminalen på norr. Alla lösningar som erbjöds för att kompensera denna kvalitetsförsämring var urusla och i något fall uppseendeväckande dyrt.

Som småföretagare slås man av hur snett debatten om våra villkor hamnat. Det pratas mycket om skatter hit och blanketter dit men det vi verkligen har nytta av i vardagen, som fungerande postservice och tågkommunikationer, befinner sig under ständig nedmontering.

Det kanske kan vara värt att tänka på för alla politiker som presenterar exempelvis sänkt restaurangmoms som en värdefull insats för småföretagandet. De flesta av oss har ingen som helst nytta av sådant tjafs. Några av oss skulle hellre efterfråga ett kraftfullt statligt grepp om samhällets basservice.

Örebro

”JEO”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons