Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Antalet får blir bara fler

Annons

Örebro. Gång på gång kan vi i NA läsa domedagsprofetior om livet på landsbygden. Konstigt nog är det företrädare för (C) och LRF som framför denna negativa bild av att leva utanför staden. Man skulle ju kunna tro att de skulle propagera för detta liv, och inte mot.

Nu har vi fått höra att det inte går att ha får på grund av att rovdjuren och landsbygden dör ut. Detta bland annat sagt av en person som har över 1 000 får, hur det nu är möjligt att ta hand om så många djur ...

Faktum är dock att antalet får har ökat från 11 262 får 2002, till 25 776 får 2012. Kolla gärna med jordbruksstatistik årsbok. En ökning med mer än det dubbla samtidigt som rovdjuren också har ökat i antal. Det som LRF och (C) säger är alltså ren lögn, det går att ha får samtidigt som det finns rovdjur.

Naturligtvis måste man använda de effektiva stängsel som finns för att skydda sina djur. Men att som LRF och (C) anse att ”någon annan” ska göra jobbet med stängsling det håller ju inte. Vill man ha husdjur får man ta ansvar för dem också. Dessutom får man bidrag av samhället och vissa föreningar lär hjälpa till med arbetet med stängsling. Vid skador får man ersättning av staten, man behöver inte ens ha stängsel för att få ersättning, till exempel vid vatten, det är generösa ersättningsregler, och det är bra.

Tyvärr har nu (C) ”köpt” denna propaganda och tror sig vinna väljare genom att tillåta jakt på tusentals rovdjur, lodjur, vargar och björnar och till och med kungsörn.

Dessvärre kommer inte detta att hjälpa (C) över fyra procent, det är nog kört för Centern.

Örebro

”Andersson”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons