Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Använd parkeringshusen i Örebro

Annons

Örebro. Örebro växer – fler vill bo i Örebro, fler vill jobba i Örebro, fler vill ha konferenser och möten i Örebro. Universitetet växer, sjukhuset växer, de rättsvårdande myndigheterna har samlat sig i ett Rättscentrum, med mera. Därför byggs det mycket i Örebro. I centrala Örebro finns flera stora parkeringshus, men också öppna parkeringsplatser. Det kanske känns besvärligt, men i en växande stad av Örebros storlek funkar trafiken inte om alla ska parkera på gatan.

Vi måste vänja oss med att använda de parkeringshus och parkeringsplatser som finns. En vanlig dag i Örebro finns det hundratals p-platser lediga i centrum, som är väl skyltade bland annat med ett system som redan vid trafikskyltarna talar om hur många lediga platser som finns. Inom 150 meter från Stadsbiblioteket finns tre stycken större p-hus eller p-platser. Örebro har fått ett nytt bussnät där nästan alla busslinjer stannar till vid Slottet. Vilket område du än åker ifrån finns en buss som stannar framför Örebro slott, jag tycker att det är bra ordnat!

Om lugn och ro och möjligheten att avslappnat parkera på gatan framför biblioteket eller stadens butiker är viktigt för dig så är kanske en mindre stad, som Nora, mer rätt för dig. Här finns det självklart inget rätt eller fel – olika människor uppskattar olika livsmiljöer och kvaliteter. Örebro har ungefär 16 gånger så många invånare som Nora. Det är naturligt att städerna får olika karaktär.

Örebro

”En som gillar Örebro”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons