Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Är inte det som sker i Syrien tydligt nog?

Annons

Örebro. Regimen hade rätt trots allt! Sannerligen är det en världsomfattande konspiration mot Syrien. Men frågan är själva definitionen av Syrien. Denna konspirationsteori stämmer i ett enda fall, och det är när Syrien likställs med dess befolkning. I detta enda fall kan man, med gott samvete, konstatera att alla har, mer eller mindre och på ett eller annat sätt, hjälpt till att skapa ett makalöst lidande för ett folk som redan under årtionden varit förtryckt och tvingat till tystnad och politisk alienation.

Drygt två år har förflutit. Efter mer än etthundratusen döda och flera miljoner på flykt säger sig militärledningen i USA ha fått en ”tydligare bild” av den moderata oppositionen i Syrien. De laddade och eldiga uttalandena från London och Paris befinner sig numera i koma och länderna har backat från sina tidigare löften.

De trognaste allierade har visat sig vara de som stödjer regimen och de som förser salafister, jihadister och andra hjärndeformerade grupper med vapen och allt annat som bidrar till att förstöra och splittra ett samhälle som vill ha fred och trygghet precis som alla andra.

De historiska bevisen visar ett tydligt mönster. Såsom det alltid har varit kommer gemene man i väst och ett antal nykläckta politiker att undra om några år och ställa historiens dummaste fråga ”Varför folk i Mellanöstern är så negativt inställda till oss”. Det går bra för väst att suga ut området på allt vad som finns över och under marken, och de fredligt sinnade folken skulle kanske gå med på det, men de hedervärda västländerna kan åtminstone se till att dessa människor har freden, tryggheten, stoltheten och brödet i behåll.

Örebro

”Kamil”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons