Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arbete ingen välgörenhet

Annons

Synen på personer med funktionsnedsättning är allt annat än trevlig, men är det så att vi har oss själv att skylla? Tyvärr är det inte helt ovanligt att personer med funktionsnedsättning både uppför sig illa och har orimliga krav på sin omgivning och arbetsplats.

Det är kanske inte alls så märkligt att arbetsgivare inte vill anställa, när en arbetstagare förlägger alla möten med rehabilitering, AF, etcetera under arbetstid eller fräckt utnyttjar sin funktionsnedsättning med att inte vilja förstå arbetsgivarens krav på utfört arbete gällande företagets överlevnad.

Nej alla utnyttjar inte men för många utnyttjar sin funktionsnedsättning till oändligt mycket mer än vad som är nödvändigt. Det slår hårt för de personer med funktionsnedsättning som verkligen vill och kan stå för sin egen försörjning genom ett arbete.

Att arbeta på den reguljära arbetsmarknaden är ingen välgörenhet det har vi i samhället löst genom daglig verksamhet för människor som av olika anledningar inte är anställningsbara.

Ställ krav på personer med funktionsnedsättning det är inte diskriminering att ha krav däremot är det kränkande att inte vara tydlig med vad som krävs för att arbetsgivare ska anställa personer med funktionsnedsättning.

Integration berör alla medborgare, våra politiker och tjänstemän behöver en god kunskap i attityder och bemötande för att lyckas i sina ambitioner med integrations- och arbetsmarknadspolitiken.

Lindesberg

Pia Sternheden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons