Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arbetsförmedlingen klarar inte sitt uppdrag

Annons

Jag läser i NA om jobbcoacher och har svårt att hålla mig för skratt. Vi har en organisation i Sverige redan som heter Arbetsförmedlingen. Det enda skälet till att denna organisation finns kvar är just för att denna ska förmedla lediga jobb och hjälpa arbetslösa tillbaka till sysselsättning. Nu när arbetsförmedlingen verkligen behövs mer en någonsin tidigare, ja då klarar man inte av det som man är satta och sköta. Man tar in privata jobbcoacher för att sköta ett område som skattebetalarna redan finansierat arbetsförmedlingen att göra.

Jag riktade kritik redan första gången som NA skrev om jobbcoacher för något år sen. Den gången berättade man om en kvinna som själv efter en längre tids arbetslöshet blivit jobbcoach. Denna kvinna som inte själv kunde få ta i något riktigt jobb skulle nu efter att ha fått detta låtsasjobb av arbetsförmedlingen hjälpa andra.

Jag tycker att man borde slå ihop Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen eftersom många gånger så är det samma personer som hanteras av dessa. Vidare finns det ingen anledning att subventionera Arbetsförmedlingen med skattepengar om inte denna myndighet klarar sitt uppdrag. Då är det ju bättre att privatisera hela verksamheten.

Jag känner personer som har haft privata jobbcoacher och det som jag hört ifrån dessa imponerar inte på mig. Det känns lite som om en del entreprenörer inom denna bransch passar på att tjäna grova pengar på folks elände.

Patrik Gustafsson

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons