Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Askmolnet ruskar om oss

Annons

Jag läste i en ”granntidning” om hur det så kallade askmolnet kan drabba oss. ”På mellanlång sikt får man vänja sig vid att vissa saker inte finns: citrongräs, färsk ananas, rosor på vintern. Det blir inga jordgubbar för svenskarna förrän de börjar dundra in ifrån Sverige med tåg eller bil.”

Herre min hjälp! Inget citrongräs? Ingen ananas, eller rosor? Kan man ringa 112 för sånt här?

Har en känsla av att vi alla bör nog lugna ner oss lite grann, gissar att de har det lite värre på Island. Men visst är det kul att läsa alla tidningsrubriker; grattis till Aftonbladet, nu när det äntligen händer något.

Vi som skriver här kan nog inte riktigt sätta oss in i situationen där alla hemvändande turister är fast på olika flygplatser, det går ju ingen nöd på dem i alla fall. Ok, några dagar eller veckor kvar på orten, men det finns nog de som har det värre. Resebyråerna jobbar nog för att få hem er. Med båt, buss, bil, taxi eller vad som nu står till buds.

En ganska ovanlig händelse, detta, minns inte att jag upplevt något liknande tidigare. Kanske dags att verkligheten ruskar om oss annars så trygga svenskar lite då och då.

Kumla

”Bosse W”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons