Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ät och bli smal på nytt sätt

Annons

Sitter i bilen på väg hem efter ett nattpass på jobbet. Lyssnar med ett halv öra på vad som sägs på radion, rätt vad det är undrar jag om jag verkligen hörde rätt? Ny metod mot övervikt, man ska koppla in en slang i magen, äta och efter 20-30 minuter tömma ut cirka en tredjedels matinnehåll i toaletten!

Nog för att jag ofta känner mig snurrig i bollen efter en natts arbete, men detta tar väl priset! Är det kanske månne första april och ett aprilskämt?

Nej, det är på fullt allvar! Ett nytt alternativ till att ”ta till kniven” för att bota vår tids stora problem; övervikten. Nu kan man alltså fortsätta att äta och vräka i sig. Tror någon verkligen att den här metoden kan lyckas?

Det enda som kommer att hända är väl att de som har ätstörningar kommer att äta ännu mer, nu när de kan ”rädda” sig genom att enkelt tömma ut överskottet. Detta är en metod som det forskats och satsats pengar på; allt medan halva jordens befolkning svälter, inte har vatten, barn dör som flugor av sjukdomar, undernäring och annat.

Kan det vara rimligt att vi som har pengar och mat ska sitta och vräka i oss och inte ens en gång ta vara på maten som vi stoppar in? Nä, vi ska göra oss av med maten innan vi ens en gång har utvunnit näringen ur den. Detta då vi inte ens en gång har så pass mycket karaktär att se till att vi inte vräker i oss som vi gör.

Var i finns moralen och etiken? Är det över huvud taget moraliskt försvarbart?

Hammar

”Inger”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons