Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avskaffa försvarets nya lag

Annons

USA får allt svårare att driva sitt kolonialkrig i Afghanistan. Samtidigt som motståndsrörelsen blir starkare och de amerikanska förlusterna större hoppar stödländerna av, Holland, Kanada och så vidare. Snart är bara knappt England och egendomligt nog Sverige kvar, vi som därtill är ett icke-Nato-land och därmed aldrig borde varit där. Förresten borde inte USA heller varit där eller på många andra platser med naturrikedomar som sällsynta metaller eller olja.

För att återgå till Sverige så tycks viljan i vår militärkår att riskera livet i Afghanistan eller andra USA-krigsplatser avta. Därför har det stiftats en lag att svenska militärer, den så kallade försvarsmakten, måste delta i dessa fjärran USA-krig. På så sätt får USA tillgång till billiga legosoldater tillsammans med diverse obskyra privatarméer som strider i Irak tillsammans med egna värvade arbetslösa invånare ofta afroamerikaner, som vanligt kan väl sägas av oss som inte glömt Vietnam.

Är det inte dags att avskaffa den nyinstiftade, obetänkta tvångslagen för vårt försvar, som knappast försvarar Sverige i Afghanistan? Vad tycker förresten min stridsglade antagonist på NA Åsikter Åke Andersson?

Det vore också intressant att höra andras åsikter samt kostnaden för deltagande i kriget mot Afghanistan, som aldrig gjort oss något ont. Vars befolkning troligen inte ens vet vad Sverige är. De svenskar som de slåss mot är ju till förväxling lika amerikanarna både i klädsel och tyvärr i åsikter. Tills nu och Wikileaks.

krigsmotståndare

Vintrosa

Arne Upling

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons