Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bedöva innan kastrering

Annons

Socialdemokraterna tillsammans med De gröna och Vänstern har sagt klart ifrån att smågrisar i lag inte ska kastreras utan bedövning. Detta är inte en dag för tidigt med tanke på den smärta som de små utsätts för. Men Eskil Erlandsson (C) tycker inte att en sådan lag ska införas. Varför? Ser inte Erlandsson att smågrisarna plågas? Det gör han nog men han har en invändning. Svenska bönder som föder upp grisar konkurrerar med andra länders bönder. Dessa bönder har inte samma krav på sin hantering av djuren. Det betyder att kostnaderna att föda upp djuren är lägre vilket leder till att köttet blir billigare.

Om Sverige har ännu hårdare krav på djurhållningen kommer svenskt kött att bli ännu dyrare än motsvarande från andra länder. Där kommer konsumenten in.

Jag hoppas att alla svenskar vill ha hög nivå på djurhållningen i Sverige. Men då måste vi också betala det något högre priset på svenskt kött. Att komma med förklaringen att ”jag har inte råd” eller ”det är så dyrt” anser jag vara ren lögn. Ett ärligare svar är ”jag skiter väl i djuren”.

Det vore intressant att höra vad de röd/gröna och deras väljare köper för kött. De vill ha hårdare lagar men är man beredd att betala för det?

Eftersom jag i köttdisken ser griskött från både Danmark och andra länder i ganska stora mängder måste väl någon köpa det, eller?

Man kan fråga sig hur dessa grisar föds upp? Hur mycket antibiotika är de utfodrade med? Det finns ju även en stor grupp människor som inte äter kött, men det hjälper inte grisar eftersom de flesta äter fläskkotletter, fläskfilé och dylikt.

Grisar i olika länder har samma känsel. Det borde ställas hårdare krav även i andra länder. Till att börja med lagstifta att i svenska butiker får endast säljas kött från djur som uppfyller en hög djurhållningsnivå.

Nora

”Svensk”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons