Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bedrövligt bottennapp

Annons

Kumla.Så har då årets upplaga av Let’s Dance avgjorts under minst sagt skandalösa former. En slocknad utförsåkarikon kan genom manipulation med reglerna besegra den förmodligen bästa dansaren vi haft under de tio år tävlingen varat.

Frågan är vad som stod på ”folkets” poänglapp för att slå maximala 3x3x10?

”Ring! Ring! Ni har halva makten” gastar Jessica Almenäs i programmet men vad står det på folkets poänglapp eftersom föredettingen kan spöa högsta möjliga domarpoäng? 11, 12 eller vad av maximala 10 poäng.

Förfaringssättet får mig att tänka på en boxningsmatch i tre ronder där ena boxaren enligt tre eniga matchdomare vunnit på poäng, varefter matchspeakern tar mikrofonen och frågar åskådarna om vem som de tycker har vunnit.

Jag tror personligen att en sådan bagatell som rent spel har underordnad betydelse för TV4 när det finns andra viktigare parametrar i konfekten – just det pengar.

Inte vid något tillfälle har i programmet redovisats hur man beräknar tittarrösterna. Hur många tittarröster motsvarar en domarpoäng och bevekelsegrunderna härför?

Man har naturligtvis upptäckt att ju längre Stenmark är med i tävlingen desto mer tittarröster får man och därmed mera klirr i kassan. Alltså manipuleras rösterna i lämplig utsträckning och vi står här med slutresultatet att den 1:an blir 2:a och 3:an-4:an blir 1:a.

Jag är stum av förundran över vad folk tänker på när de röstar på Stenmark. Ser man ingenting eller tycker man synd om stackaren.

Om jag vore Stenmark skulle jag ställa glasskon på vinden, för jag skulle må illa varje gång jag gick förbi den, för jag skulle inte kunna glädja mig åt en seger under sådana här omständigheter. Att påstå att det inte är hans fel att reglerna är utformade som de är kan man ju förstå om man betänker att han vunnit världscupen i utförsåkning utan att kunna åka störtlopp.

Det enda hederliga han kan ta sig för är att söka upp Marie Serneholt och överlämna glasskon med ett ”Grattis – du vann”.

Kumla

”PEB-en”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons