Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Beslutet om alkoholservering på Järntorget är ologiskt

Annons

Örebro. Den negativa inställningen till stadens näringsliv från den förra majoriteten i Örebros politik tycks hänga med hos den nuvarande. Restaurang Havana vid Järntorget fick ha sin uteservering i två månader sedan fick ägaren plocka ihop sitt pick och pack och lägga ner. Motivet i kommunens beslut är att Olaigatan går fram mellan uteserveringen på torget och restaurangen på andra sidan gatan och kan utgöra fara för personalen som ibland kan behöva korsa densamma.

Då undrar man, varför är det ofarligt i två månader och farligt den tredje månaden som restaurangen ville finnas kvar med sin servering på torget? Jag var själv en flitig besökare på denna uteservering och kunde konstatera att den blev en trevlig mötesplats med bra mat som tillagades på plats. Så fort det var fint väder var det fullsatt och människor verkade trivas plus det att serveringen livade upp hela torgmiljön. Uppenbarligen blev det för bra för att politikerna skulle vara nöjda.

I landet ”lagom” hade man säkert beviljat fortsatt serveringsverksamhet om människor bara hade haft ”lagom” trevligt. Inte konstigt att Örebro tillhör de kommuner i landet där företagarklimatet är som sämst. Nu försvann några jobbtillfällen för sommararbetande ungdomar och kommunen tappar lite skattepengar, men det saknar betydelse. Det viktiga är att kommunen får visa musklerna mot undersåtarna ibland. Nu var det restaurang Havanas tur. Bra Allehanda som tog upp saken.

Örebro

Lars G Eriksson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons