Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilar blir skadade på p-platser

Annons

Örebro. Bredden och längden på parkeringsrutor har inte hängt med bilarnas utveckling. Bilarna har blivit bekvämare att stiga ur och i. Det beror till stor del på:

4 att öppningsvinkeln på bildörren har blivit betydligt större, dörren har blivit bredare för att få plats med säkerhetsutrustning bakom bildörrens klädsel. Med dagens mått på parkeringsruta är det nästan omöjligt att ta sig in och ur bilen utan att vidröra grannens bil.

4 att bilarna ofta är försedda med dragkrok och att körfältet minskats på bredden.

4 att bilförarna har blivit slarvigare.

4 att risken att bli upptäkt är ganska liten.

Vad finns då att göra för att minska höjningen av trafikförsäkringen? Se till att parkeringsrutorna anpassas till moderna bilar.

De moderna platserna har breddats och på Mariebergs köpcentrum kallas de för ”familjeplatser”. Jag kan inte förstå varför. Alla gamla som unga behöver plats att ta sig in och ut ur bilen. Barnvagnar och andra skrymmande saker lastas till alla största del i bagaget genom baklucka eller bakdörr. Systembolaget flyttade till nya lokaler och där finns breda platser på hela parkeringen.

Parkeringen vid Citygross och Systemet har helt andra mått än utanför Maxi. Man undrar varför? Maxi har fler kunder, men Maxi vill att vi kör nästan in i butiken. Det finns gott om plats till omprioritering av parkeringsrutan.

Gratis parkering är nog bra, men är det verkligen gratis när det ofta blir parkeringsskador som är förenade med självrisk för reparation?

Örebro

”Parkeringsskadedrabbad”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons