Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Biltrafik ger inte fler besök

Annons

Om jag tänker mig en attraktiv innerstad så tänker jag mig inte en biltätare gata med mer trafik, avgaser och marknära ozon.

Det är ett konstigt resonemang att mer trafik mitt i stan skulle öka antalet besökare. Då kanske vi ska öppna Drottninggatan och Köpmangatan för trafik också?

Att det inte hänger så mycket folk i innerstan handlar inte om att vi inte kan köra upp och parkera precis utanför H Det är en större trend där vi överetablerat externa köpcentrum och byggt in oss i ett bilberoende. Att öppna upp för ännu mer trafik i innerstan också är inte en långsiktig lösning.

I en grön attraktiv stadskärna tänker jag mig att cyklister och gångare kan röra sig säkert och fritt och man inte behöver vara rädd för att korsa en gata vare sig för gamla eller barn.

Det finns gott om cykelställen och säkra cykelbanor. Inget oljud från högljudd trafik utan man kan kanske till och med höra fåglarna och lövprassel i alla grönytor och det känns riktigt trevligt att sätta sig på en uteservering.

Här finns en mångfald av företagare och inte bara H och de etablerade storföretagskedjorna. Här finns bra och billig kollektivtrafik så det går lätt att röra sig mellan stadsdelarna och ta sig upp på stan.

politiker!”

Örebro

”Bygg för framtiden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons