Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blir upprörd över Idol i tv

Annons

Kumla. Till att börja med skulle jag vilja ställa en fråga: Får man bete sig hur som helst i tv? Bara för att vi ska få lite underhållning till pizzan på fredagen. Jag tycker inte det. Jag har sett programmet Idol, och jag blir lika upprörd varje gång jag ser det.

Så här brukar det oftast se ut: En människa går in till det lilla rummet där juryn sitter som ska bedöma deras artistkunskaper. Ja, jag säger artistkunskaper i stället för sångkunskaper för att juryn bryr sig mer om hur mycket artist det finns i personen, än sångkunskapen i dennes röst. När personen sjungit klart väntar den nervöst på juryns kommentarer. De kan exempelvis säga: Ja, du sjunger ju kanon, men de där kläderna ... eller ”Ha! är detta ett skämt?”.

Nu är det ju inte bara Idol som är så här. Jag menar, titta bara på ”Top model”.

Varför bryr jag mig? Jo, för det första: tv borde väl ta något ansvar med tanke på att det som sänds är så offentligt. För det andra: Att vuxna människor beter sig så oförskämt mot varandra, är väl inte direkt en bra förebild för barn och ungdomar? Och för det tredje: Vi skapar en skadeglädje! Om vi inte är försiktiga har vi väl en framtid med ett ”Hunger Games”!

Vi måste få bort skadeglädjen. Det är inte bra för någon!

som sker på andras bekostad”

Kumla

”En tjej som är trött på ”humor”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons