Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Boende känner sig kränkta

Annons

Som boende i Vivalla känns det jobbigt att man från Öbos politiska ledning tänker fullfölja sina försäljningsplaner mot de boendes vilja.

Öbo:s ordförande, Bo Westerling, skrev i en insändare för några veckor sedan att det bästa för de boende i Vivalla var att en försäljning genomfördes eftersom det fanns problem i Vivalla. Det torde vara länge sedan en ordförande så fräckt säger att om vi bara säljer så försvinner problemen. Han menar naturligtvis att problemen försvinner för Öbo.

Men mer skrämmande är att Öbo säljer sina fastigheter till underpriser vilket kommer att leda till problem i den framtida utvecklingen av Öbos verksamhet.

För oss som bor här i Vivalla känns det naturligtvis hårt att bli kallade problemhyresgäster i Öbos bestånd och få våra lägenheter utsålda till reapriser.

Att hela affären har en ideologisk bakgrund är en given sak eftersom priset på fastigheterna är så lågt, men man funderar hur en ordförande i Öbos styrelse kan få ge uttryck för en så raljant syn av hyresgästerna i Vivalla utan att någon annan i Öbos styrelse reagerar något nämnvärt.

Kanske man borde göra Öbos försäljning av lägenheter till en förtroendefråga inför valet där man kan diskutera de ekonomiska följderna av försäljningen. Naturligtvis ska det ej gå att sälja till så dåliga priser som i det här fallet.

Man bör också göra ett bokslut över Bo Westerlings irrfärder med att försämra möjligheterna till en bra utveckling för hyresrätten i stort men framför allt försämringen av Öbos möjligheter att utvecklas för att ge örebroarna möjligheten att bo i hyresrätt till ett bra pris för den som så önskar.

Vi har förståelse för att Bo Westerling och hans medlöpare vill skapa ett Öbo bara för dem som kan betala höga hyror eftersom det är den politik man eftersträvar, men det är ingen politik som ger alla en demokratisk rätt att välja sitt boende.

styrelseordförande”

Örebro

”Vivallabor som känner sig kränkta av Öbos

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons