Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bort med bengaliska eldar

Annons

Nu har medlemmarna i supporterklubben Kubanerna skämt ut sig igen. ”Kriget” på Stortorget och restaurang Satin före matchen mot Malmö FF i lördags har skapat stora negativa rubriker i såväl lokal- som riksmedia. Två supportergrupper drabbade samman i något som betecknades som en krigszon.

Det inträffade utanför Behrn arena, men det som hände inne på arenan är en skam för Kubanerna och en belastning för Örebro SK. Bengaler och annan pyroteknik är förbjudet, ändå förekom det på Västra stå. Samma dag kunde man läsa i NA att Örebro SK bötfällts (40 000 kronor) för Kubanernas fyrverkerier under vårens cupmatch borta mot Norrköping.

Nu kan Svenska Fotbollförbundet döma ut nya böter för ÖSK. Kubanerna förstör för klubben och straffar sin egen verksamhet. Med jämna mellanrum samlas det in pengar på läktaren, det är dock inte roligt att lägga en slant i hinkarna när det i slutändan bidrar till att ÖSK bötfälls. Kubanerna bör i stället vända sig till Örebro SK och ansöka om ett bidrag. Säkert skulle klubben ställa upp med pengar till supporterklubben än att betala böter till förbundet.

De flesta supportrar i Kubanerna är skötsamma, bara ett fåtal utmärker sig på ett negativt sätt. Tifon, hejaramsor och pepsånger höjer stämningen på arenan. Nidvisor och hatsånger är provocerande. Bengaler hör inte hemma på läktaren.

Det är en uppgift för medlemmarna själva och se till att ”rötäggen” försvinner. Kubanernas styrelse, med Fredrik Ornstein som ordförande i spetsen, måste ta i med hårdhandskarna och rensa ut i de egna leden.

Nej, låt oss slippa eländet. Vi som älskar sporten vill njuta av den spänning och dramatik som en fotbollsmatch innebär.

Lindesberg

Sten-Åke Stridh

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons